V petek, 18.10.2019, smo se z nadarjenimi in vedoželjnimi učenci odpeljali na Ptuj, natančneje do Gimnazije Ptuj. V kulturni dvorani ptujske gimnazije smo bili deležni potovanja v preteklost, in sicer v leto 1590.

Dogajanje je postavljeno v London. Angliji je takrat vladala kraljica Elizabeta I. Dogajanje na angleškem dvoru se sočasno prepleta z dogajanjem v enem izmed londonskih gledališč, kjer ustvarja William Shakespeare. Umetnik išče navdih za novo igro. Igralci  skupine Lord Chamberlain`s Men so nestrpni, gledališče je dotrajano, občinstvo obiskujejo predstave drugod, kraljica ima težave z upornimi Irci in peče jo vest, saj se čuti odgovorna za usmrtitev Marije Škotske. Dijaki, člani gimnazijske gledališke skupine Angles, z mentoricama Aleksandro Pal in Romano Zelenjak so nam pripravili pravo dramsko poslastico, pravo pašo za oči in ušesa.

Učenci naše šole so v predstavi uživali, se spoznali z zgodovinskimi dejstvi konec 16. stoletja ter poglobili znanje iz angleškega jezika.

Komaj že čakamo, saj smo radovedni, kaj nam bodo gimnazijci pripravili v naslednjem šolskem letu. Pa obilo igralskega ustvarjanja jim želimo!

Zapisala Katja Gajzer