V ponedeljek, 2. decembra 2019, smo se v okviru projekta Rastem s knjigo z učenci sedmega razreda odpravili v Knjižnico Ivana Potrča Ptuj. Učenci so prejeli veliko informacij o sistemu Cobiss, ki bralcem omogoča iskanje med gradivom, ki ga hranijo slovenske knjižnice, spoznali so aplikacijo Moja knjižnica in kako si lahko izposojajo e-gradivo preko aplikacije Biblos ter bili seznanjeni z uporabo spletne aplikacije za pametne telefone mCobiss.

V sklopu projekta je vsak sedmošolec prejel v dar knjigo Janje Vidmar Elvis Škorc, genialni štor. Uvodoma je učencem gospa pravljičarka prebrala odlomek iz knjige, nakar je sledil ogled kratkega filma, ki je bil posnet po predlogi zgoraj omenjene knjige.

V sklopu obiska knjižnice smo si z učenci pogledali Mladinski oddelek s pravljično sobo, Študijski oddelek in večina učencev je prvič prestopila prag Domoznanskega oddelka, kjer se hrani zbirka starih tiskov ter osebne zapuščine nekaterih znanih rojakov.

Po končanem obisku knjižnice je sledil ogled predstave Hevreka! v Mestnem gledališču Ptuj, ki so si jo ogledali vsi učenci od 6. do 9.razreda. V predstavi so nastopili Nik Škrlec, Lena Hribar in Urban Kuntarič, ki so z izjemno predstavo učencem predstavili nekatere fizikalne pojme na zabaven način. Črna luknja, trije Newtonovi zakoni in še marsikateri drugi fizikalni pojmi učencem od tega dne naprej sploh več niso tuji.

V tem dnevu so učenci zagotovo usvojili nova znanja in veščine, ki jim bodo v bodoče le koristila.

zapisala Katja Gajzer