V ponedeljek, 31. 5. 2021 je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani potekala 10. slovenska glasbena olimpijada, ki jo je organizirala glasbena mladina Slovenije in Akademija za glasbo v Ljubljani. Tako kot mnogo drugih tekmovanj, je tudi to letos potekalo na daljavo.

Tokrat se je omenjenega tekmovanja udeležila učenka OŠ Destrnik – Trnovska vas, Ana Dvoršak (Ana obiskuje zasebno glasbeno šolo v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju, kjer se pod budnim očesom in ušesom pri profesorici Liji Frajnkovič uči flavto), pod mentorstvom učitelja glasbe Ernesta Kokota. Tekmovanja v Ljubljani se je udeležilo 78 učencev iz celotne Slovenije, ki bodo v prihodnosti zagotovo krojili glasbeno kreativnost pri nas.

Tekmovanje je potekalo v več etapah. Učenci so morali napisati svojo skladbo, jo posneti in poslati na omenjeno tekmovanje, kjer so jo ocenili priznani slovenski skladatelji. Prav tako so tekmovalci morali ob spremljavi klavirja zapeti skladbo, ki jo je ocenila dvočlanska žirija. Tudi ta del so strokovnjaki ocenjevali iz posnetkov. Zadnji del rezultata je bil pisni test iz poslušanja in teoretičnih vsebin glasbe.

Ana je dosegla zlato priznanje, absolutno četrto mesto in posebno nagrado za odličen ustvarjalni dosežek in izvedbo lastne skladbe. Čestitamo!!!

Ernest Kokot