V četrtek, 21. 4. 2022, je potekalo 3. delovno srečanje projekta GO-CAR-GO+, katerega nosilec je SŠC Ptuj, strojna šola, pod vodstvom ravnateljice Anje Jesenik Grašič, v katerem sodeluje 9 partnerjev iz 4 držav. Srečanje je potekalo v METALL AUSBILDUNGS CENTRU, ki je v kraju Grosspetersdorf. Organizacija srečanja je bila pripravljena v obliki dneva odprtih vrat. Po prihodu v center so nas organizatorji prisrčno sprejeli. Predstavili so nam dejavnosti s katerimi se ukvarja omenjena ustanova in potek srečanja. Obiskovalci smo se razdelili v skupine, po želji smo si lahko izbrali vodjo, ki nas je spremljal skozi vse delavnice, ki so nam bile na razpolago za ogled. V vsaki delavnici so nam podrobno predstavili način dela. Demonstrirali so nam razna opravila na konkretnih primerih. Nato smo lahko tako mentorji, kot učenci, po želji, tudi sami poskusili kaj narediti.

Na koncu smo pred centrom na poligonu izvedli tekmovanje z električnimi skiroji, na katerem so lahko tekmovali učenci in mentorji. Seveda smo med našimi učenci dobili zmagovalca. Pokal je prejel Gašper  Sužnik.

V celotnem času poteka omenjenih aktivnosti, smo imeli pred centrom na razpolago tople prigrizke in pijačo, kjer smo se lahko prosto družili in se med seboj poveselili. Na poti domov smo obiskali Graz, kjer smo si v starem delu mesta vzeli nekaj prostega časa. Nato smo se vsi veseli in zadovoljni odpravili proti domu. Srečanja smo se iz osnovne šole Destrnik-Trnovska vas udeležili: Žana Muršec, Gašper Sužnik, Leon Muršič, Nejc Mohorič, Tilen Simonič in mentor Ivan Kojc. Veseli nas, da se učenci naše šole odzivajo na tovrstne projekte, da jih področje tehnike, tehnologije, računalništva, ter razvoj znanosti zanima. Prepričan sem, da bomo vsi, ki imamo kompetence z omenjenega področja z veseljem pomagali in jim stali ob strani še naprej.

Ivan Kojc