V ponedeljek, 16. maja 2022 je na Srednji poklicni in tehniški šoli in na Gimnaziji Murska Sobota, potekalo 56. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Udeležbo na srečanju si je zagotovila tudi skupina mladih raziskovalcev iz OŠ Destrnik – Trnovska vas, ki je bila sestavljena iz treh članov. To so bili Ana Dvoršak, Katja Kos in Anže Horvat, vsi trije učenci zaključnega razreda na OŠ. Pogoj za sodelovanje na državnem srečanju mladih raziskovalcev je bil prepričati strokovno komisijo na območnem srečanju mladih raziskovalcev, ki je nato izbrala raziskovalne naloge, katere so se v živo predstavljale na omenjenem srečanju.

Ekipa mladih raziskovalcev iz Destrnika je ob spremljavi mentorja Ernesta Kokota in somentorja Milana Kunčiča, ter ob izdatni pomoči orglarske delavnice Maribor, predstavljala raziskovalno nalogo z naslovom »Čudoviti svet orglanja«. Strokovna žirija, ki je bila sestavljena iz različnih strokovnjakov, je raziskovalno nalogo ocenila z zlatim priznanjem, kar je veliko priznanje mladim raziskovalcem in hkrati tudi vzpodbuda za raziskovalno delo v bodoče.

Mladi raziskovalci bodo zaslužene nagrade prejeli 19. junija 2022 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. ČESTITAMO!!!!

Ernest Kokot