V vrtcu otroke navajamo na lep odnos do dreves, jih spoznavamo, opazujemo v vseh letnih časih, iščemo nove informacije o drevesih in se igramo okrog njih. Spoznali smo, da lahko že najmlajši pomagamo ohranjati drevesa tako, da zbiramo star papir. Denar od zbranega papirja smo namenili za nakup novega drevesa, saj smo si na vrtčevskem igrišču zaželeli več sence. Naši sosedje – vrtnarija Golob so nam z nasveti priskočili na pomoč in nam priskrbeli drevo.

V petek, 23. junija 2023, smo dopoldne na vrtčevskem igrišču posadili mlado drevo – Ambrovec. Pri sajenju nam je pomagal naš hišnik, ki je izkopal veliko jamo. Pri sajenju so sodelovali vsi otroci iz vrtca. Najmlajši so radovedno opazovali, starejši pa so z veseljem lotili dela. Otroci so bili pri sajenju ves čas aktivni; poprijeli so za lopato, držali drevo, dosuli zemljo ter drevo zalili.

Prepričana sem, da se bo drevo v družbi otrok zelo dobro počutilo ter zraslo veliko in visoko. Obljubimo, da bomo zanj dobro skrbeli! In kdo ve, mogoče bo tukaj z nami še veliko, veliko let.

»Nekdo danes sedi v senci, ker je nekdo, nekoč, posadil drevo.«
(Warren Buffett)

Za vrtec: Saška Meznarič