BOTRA JESEN
(Janez Kuhar)

BOTRA JESEN ŽE V DEŽELO PRIHAJA,
Z DEŽJEM IN VETROM NAM RADA NAGAJA.
V POLJE IN GOZD JE ŽE URNO ZAVILA,
BARVE JESENSKE POVSOD JE RAZLILA.
S KAPLJICO ROSE JE BARVE ZMEŠALA,
KAPLJE DEŽJA PA ŠE ZRAVEN DODALA.

Gospa Jesen nas je v vrtcu že obiskala. Se spomnite? Ampak svoje obljube, ki nam jo je dala, še ni izpolnila. Narava je še vedno zelena … Mi pa smo želeli izvedeti zakaj?
Zato smo se v četrtek, 26. 10. 2023, odločili, da jo poiščemo in povprašamo. Skupaj s starši in otroci smo se ob 16. uri zbrali na športnem igrišču v Trnovski vasi. Tam nam je gospa Jesen pustila prvi namig in urno smo se podali na pot. Med potjo smo opazili še nekaj namigov, ki so nas vodili vse do Simoničeve domačije, kjer smo gospo Jesen končno našli. Gospa Jesen nas je že nestrpno pričakovala in nam prijazno razložila, zakaj še ni vseh listkov pobarvala v jesenske barve. Bi tudi vi radi izvedeli zakaj? Hja, ker je imela še ogromno dela s pospravljanjem jesenskih pridelkov. Mi smo pa bili ob pravem času, na pravem mestu in smo ji z veseljem priskočili na pomoč. Najmlajši otroci so ji pomagali pri pospravljanju koruze, srednja skupina otrok ji je pomagala pri pospravljanju buč, najstarejši pa so ji pomagali pospraviti vreče krompirja. Vsi so veselo zavihali rokave in delo je bilo v hipu opravljeno. Gospa Jesen je bila zelo vesela pomoči in otrokom obljubila, da kmalu pobarva vso naravo v čudovite barve jeseni.
Skupaj smo se posladkali s pečenimi kostanji in domačim jabolčnim sokom. Posebna zahvala za peko slastnih kostanjev in pogostitev z domačim jabolčnim sokom gre Izidorju in Mileni Hojnik. Hvala!

Za vrtec: Saška Meznarič