Mesec oktober smo pričeli z aktivnostmi, dnevom dejavnosti in popoldanskimi delavnicami, da smo teden otroka še posebej popestrili in ga učencem naredili drugačnega. 
V prvem razredu smo ob naravoslovnem dnevu, ki smo ga imeli v torek 3. oktobra, spoznali poklic kuharja in se v tej vlogi tudi preizkusili. Bilo je lepo, sproščeno in predvsem zabavno. O tem pričajo spodnje fotografije in posnetek.

Tudi na popoldanskih delavnicah so učenci predvsem uživali in se sprostili.

V petek 6. oktobra pa smo se skupaj z ostalimi razredi PŠ Trnovska vas podali na sprehod do Simoničeve domačije, kjer so nas pričakale gospodinje Trnovske vasi, ki so nam prikazale najrazličnejša dela in obrti iz preteklosti. Tako so učenci na konkreten način spoznali »cejzaje« perja, luščenje fižola in trenja orehov, delanja rezanc, pečenje gibanic v stari, črni kuhinji in krušni peči, pletenje košar in luščenje koruze, hkrati pa so videli hišo, v kakršnih so živeli njihove babice in prababice. Najzanimivejše in najslajše pa je seveda bilo, ko so nas gospodinje še postregle z vsemi domačimi dobrotami. Iskrena hvala jim.

To ni bil edini sprehod, ki smo ga v tem mesecu opravili v 1. T. V sklopu SPO smo imeli tudi opazovalni sprehod, da smo se ne le pogovarjali ampak tudi videli kaj se jeseni dogaja z naravo in kako se spreminja.

Prav tako smo se preizkusili v pravilnem prečkanju ceste. Sami in s policistom, ki nas je obiskal v torek, 17. oktobra.

Obiskal pa nas ni le policist. Zobna asistentka nam je v četrtek, 19. oktobra namreč pokazala kako se pravilno ščetkajo zobje, kakšne zobne ščetke so uporabljali nekoč in nas povabila k sodelovanju v tekmovanju z drugimi razredi-kdo si najbolj pridno ščetka zobe.

Seveda v mesecu oktobru nismo pozabili na likovno ustvarjanje in predvsem, nismo pozabili spregovoriti o mesecu oktobru kot mesecu požarne varnosti in na to temo tudi kaj ustvariti.

Za nami je pester mesec, poln novega znanja in dogodivščin. Z učiteljico pa verjameva, da je pred nami čudovit teden in, da bodo učenci svoje čisto prve počitnice izkoristili maksimalno in da se bodo imeli fenomenalno.

Doroteja Dvoršak