Učenci 6. razredov OŠ Destrnik – Trnovska vas so bili v času od 12. do 16. februarja 2024 v zimski šoli v naravi v Lukovem domu na Kopah. Utrinke iz šole v naravi sta v zapisu strnili učenki Marija in Sara.

Po nestrpnem odštevanju dni je za nas, šestošolce, napočil dan, ko smo se za teden dni odmaknili od šolskih klopi ter se podali na idilično zimsko doživetje na Kopah. V pričakovanju neštetih aktivnosti, ki jih bomo deležni, smo zgodaj zjutraj s svojimi kovčki do zadnjega milimetra napolnili prtljažnik, pomahali staršem in vožnjo začeli s petjem.
Po treh urah vožnje smo, pričakovanja polni, prispeli na cilj. Nekaj časa smo imeli, da smo se razpakirali, nato pa nas je čakalo kosilo. Po krajšem počitku smo se pripravili na popoldansko smučanje, ki smo ga vsi komaj čakali. Razdelili smo se v štiri skupine. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod, ki nas je peljal proti Črnemu vrhu. V spominu nam bo zagotovo ostala razburljiva pripoved o tem, kako je ime Črni vrh nastalo. Za nami je bil zelo naporen dan, zato nas učiteljem ni bilo treba preganjati v postelje, saj smo utrujeni legli in takoj zaspali.
Spočiti in polni energije smo se prebudili v torkovo jutro. Odšli smo na zajtrk, nato pa smo se pripravili na dopoldansko smučanje, po katerem nas je čakalo kosilo. Ker so nas športne aktivnosti nadvse utrudile, je za naše lačne trebuščke poskrbela izvrstna kuhinja, kjer smo ves teden uživali v dobri hrani, ki je temeljila na otroškem izboru najbolje pripravljenih menijev. Popoldanskemu smučanju je sledila malica. V večernem času smo v Holcer pubu za nekaj ur povsem spremenili svojo podobo ter se tako našemili, da smo bili skoraj neprepoznavni. Za posebno vzdušje je poskrbela učiteljica Urška, ki je s plesnimi koraki in koreografijami popestrila pustno rajanje.
Tretji dan, v sredo, smo najprej pozajtrkovali. Prilegla so se jajca in namaz, pa tudi kakšne hrenovke. Po obilnem zajtrku smo odšli na smučanje. Nekateri so se odpravili na modro progo Sedlo, nekateri pa na rdečo in modro progo Pungart. Po triurnem smučanju smo bili že zelo utrujeni, zato je še kako teknilo kosilo, predvsem makaroni in piščanec. Nato smo imeli daljši počitek za igro in druženje, po katerem smo se  odpravili še na dveurno smučanje, po njem pa na malico, in sicer malo peciva ter veliko svežega sadja. Sledili so še večerja, malo počitka in priprave na Luka TV, nato pa nočni smuk. Po koncu smučanja pa smo se odpravili spat.
Sledil je nov dan in vsi smo bili zaradi veliko ur, preživetih na smučišču, že utrujeni, a po zajtrku nas je spet čakalo triurno smučanje. Večina nas je smučala na Pungartu, le majhen del učencev še na Sedlu. Po uživanju na smučišču smo odšli na kosilo in na zaslužen počitek. Po popoldanskem smučanju smo pomalicali in do večerje nas je spet zabaval Luka TV, tako da bi se lahko razjokali od smeha, kmalu po večerji pa še disko, v katerem smo zelo uživali in se za nekaj časa naplesali. V dom smo se vrnili pozno zvečer in hitro zaspali.
Peti dan, v petek, smo se zjutraj odpravili na zajtrk, nato pa smo v kovčke zložili oblačila in se odpravili na zadnje smučanje v zimski šoli v naravi 2024. Zelo smo uživali. Po smučanju smo odšli na kosilo, nato pa proti domu, česar smo se že vsi veselili. 
Po dveh urah in pol smo prišli pred OŠ Destrnik, kjer so nas pričakali starši in sošolka Eva, ki zaradi poškodbe žal ni mogla z nami.
Ta teden smo vsi preživeli izvrstno in vsem se je šola v naravi za vedno vtisnila v spomin.

Sara in Marija