V četrtek, 21. 3. 2024, smo se izbrani učenci od 6. do 9. razreda že v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti Planici, kjer smo si ogledali smučarske polete, v katerih so se pomerili moški predstavniki iz več držav. Pot je minila hitro, z obilo smeha in pričakovanj. Na avtobusu smo se preizkusili tudi v poučnem kvizu – pripravil ga je predstavnik Zavarovalnice Triglav, ki nas je v Planico povabila.

Ob pol osmih smo prišli na prizorišče, kjer smo se okrepčali s toplo malico in napitkom in se namestili na tribune. Najprej smo si ogledali uvodni trening, nato je sledila kvalifikacijska tekma. Naše oči so bile uprte predvsem v slovenske skakalce, ki so v dolini pod Poncami ponovno navdušili. Med njimi je bil tudi Peter Prevc, ki je v Planici zaključil uspešno kariero.

Odlično vzdušje so še dodatno popestrile mnoge maskote, ki so krožile med nami, ter glasbeno presenečenje. Presenetila nas je znana glasbena skupina LPS. Po napornem dnevu smo se odpravili domov, izkušnja pa nam bo zagotovo ostala v lepem spominu.

Ela Hanželj, 7. b