V ponedeljek, 23. septembra, na dan slovenskega športa, smo na OŠ Destrnik-Trnovska vas, v sodelovanju z Občino Destrnik, izvedli prvi športni dan in svečano odprli atletsko stezo, ki je predstavlja za občino velik finančni zalogaj, za učence pa je zelo pomembna pridobitev.
Dan smo začeli z ogrevanjem, nadaljevali pa s tekom učencev od 1. do 9. razreda. V tem času so nas na igrišču obiskali predstavniki različnih športnih klubov, ki so se učencem predstavili in jih povabili k sodelovanju. Izvedli smo tudi srečelov, na katerem so učenci za pridobitev srečke morali narediti določeno število sklec, na koncu pa je ravnateljica, gospa Urška Jaroš, izžrebala nagrajence. Nagrade so pomagali zagotoviti sponzorji, podjetje Poli, Picerija pri Mici in Zavod za šport Ptuj, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.
Ob 11. uri je sledilo slavnostno odprtje atletske steze, na katerem so sodelovali županja, gospa Vlasta Tetičkovič-Toplak, in zaposleni na Občini Destrnik. Zbrane je nagovoril tudi skrivnostni gost, gospod Dejan Zavec, ki je, upamo, učence še dodatno motiviral za šport in rekreacijo, ob koncu pa je župnik iz župnije sv. Urbana, gospod Jože Škofič, obnovljeno stezo in vse prisotne tudi blagoslovil.
Ob koncu nagovorov so županja, gospa Vlasta Tetičkovič-Toplak, ravnateljica, gospa Urška Jaroš, gospod Dejan Zavec in nekdanji briljantni učenec Filip Rom novo tekalno stezo simbolno tudi preizkusili. Športni dan se je zaključil s tekom učiteljev, ki so ga z bučnim navijanjem pospremili vsi učenci, in s podelitvijo nagrad s srečelova.
Dan je bil zaznamovan s športom, smehom in, žal, tudi s kakšno manjšo poškodbo, ki je, četudi se še tako trudimo skrbeti za varnost, sestavni del športa. Verjamemo, da bo sončen septembrski športni dan ostal v lepem spominu učencev, predvsem prvošolcev, saj je bil to njihov čisto prvi športni dan.
Naj bodo tudi ostali dnevi zapolnjeni s smehom in športnimi aktivnostmi.

Doroteja Dvoršak in Mateja Miklošič