V petek, 27. septembra, smo se z učenci prvih razredov sprehodili po šoli in tako spoznali šolske prostore in seveda zaposlene na šoli.
V kuhinji so nas toplo sprejele gospe kuharice, ki so odgovorile na vsako nadobudno vprašanje. Pot nas je popeljala mimo pisarne pomočnika ravnateljice, ki nas je z nasmehom sprejel in razložil kakšno je njegovo delo na šoli.
Gospa ravnateljica nas je sprejela z znano pesmijo in z nami tudi zaplesala, nas pogostila z bombončki in predstavila svojo vlogo na šoli ter odgovorila na vsa morebitna vprašanja. Ob slovesu nam je zaželela vse dobro.
V zbornici šole nas je pričakala ena od učiteljic, ki nas je z nasmehom na obrazu pozdravila in zaželela dobrodošlico.
Tudi v računovodstvu in tajništvu šole so si gospe z veseljem vzele nekaj minut za nas in odgovorile na vprašanja in predstavile svoje delo.
Pot smo nadaljevali do knjižnice, kjer nas je z nasmehom in polnimi policami knjig pričakala knjižničarka. Z veseljem je učence popeljala po prostorih knjižnice in jim predstavila prostor, kjer bodo prvošolci našli knjige zase. Sledila je čisto prva, uradna izposoja njihove prve knjige v šolski knjižnici. Na koncu pa nam je gospa knjižničarka prebrala še pravljico o prijateljstvu.
Ogled je bil sproščen in poln novih vtisov ter znanj, naj fotografija spet pove več kot beseda-oglejte si priložene fotografije.
Vsem zaposlenim se iskreno zahvaljujemo za njihov čas, dobro voljo in prijaznost ter jim želimo vse lepo.

Doroteja Dvoršak