Tudi v letošnjem šolskem letu smo na ravni celotnega vrtca praznovali Teden otroka. Teden otroka je projekt Zveze prijateljev Mladine Slovenije in se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru. Letošnja osrednja tema Tedna otroka, ki je potekal od 3. do 9. oktobra 2022, je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.

Strokovni delavci vrtca smo pripravili obogatitvene dejavnosti, ki so krepile medosebne odnose, pomen druženja, skupne igre, prijateljstva, igrivosti, sproščenosti, razigranosti. In kaj vse smo počeli? Pričeli smo s prijateljsko pesmico in risali svojega prijatelja. S temi risbicami smo si okrasili skupni prostor. Pripravili smo si igrivi poligon v telovadnici, kjer je bilo potrebno upoštevati drug drugega, da smo si vsi prislužili nalepko na posamezni vadbeni postaji. Preko pravljice Razbita buča smo spoznavali, da ni v redu če ti kdo nagaja ali če se česar bojiš, nazadnje pa ostaneš še brez stanovanja. Ker imamo radi gibanje in tek smo drug za drugega navijali  ter se spodbujali na mini krosu. Na koncu smo bili vsi zmagovalci.  Za konec smo si privoščili pravo disko zabavo s prijatelji v našem skupnem prostoru. Imeli smo tudi prave disko lučke.

Ljudje v današnjem času vse preveč hitimo in le malo časa nam ostane za preproste, spontane trenutke. Zato si poskušajmo vzeti čas za otroke, družino, pojdimo skupaj v naravo, odložimo pametne naprave, berimo skupaj, pojmo, plešimo in se igrajmo. Radi in lepo se imejmo vse dni v letu …

Za vrtec: Natalija Paternost