V ponedeljek, 2. septembra so se vrata šole ponovno na stežaj odprla. Vendar pa je ta dan izredno pomemben, poseben in predstavlja mejnik za tiste, ki so prag šole prestopili prvič. V spremstvu staršev so, na OŠ Destrnik, prvošolci prišli ob 9. uri, kjer sta jih v avli pričakali učiteljici 1. a in 1. b razreda. Ob prvem pozdravu so se nato odpravili v telovadnico, kjer so najprej prisluhnili Zdravljici, nato so sledili topli, prijazni, vzpodbudni nagovori nove ravnateljice Urške Jaroš, županje ga. Vlasta Tetičkovič Toplak in g. policista.
Po uvodnem delu je sledila delitev, učenci so ostali z učiteljicami podaljšanega bivanja, da so se podružili, posladkali in zabavali, razredničarki pa sta staršem podali potrebne osnovne informacije v razredih. Po zaključku so prvošolci z roko v roki z devetošolci simbolično preskočili prag učilnice, ob tem pa so dobili pravljico Zelena pošast in rumeno rutico, ki jih bo spremljala celo šolsko leto. Z nasmejanimi in ponosnimi pogledi so se pridružili staršem za mizicami, kjer so jih čakali paket delovnih zvezkov in manjša pozornost, ki sta jo pripravili učiteljici. Vse je spremljal tudi BK TV, ki je tako pripomogel, k ustvarjenim nepozabnim spominom. Nekaj teh utrinkov si lahko ogledate na priloženi povezavi BK TV (https://www.facebook.com/share/p/Z2rZZiTYdQ84k7Mw/) in Občine Trnovska vas (https://www.facebook.com/share/p/wKpZT1uB4TxpjAEa/).
Vodstvo in učitelji na šoli novim šolarjem želimo veliko novo pridobljenega znanja, novih izkušenj in spominov ter prijateljstev, ki bodo večna. Z nasmehom za uspehom. Pogumno, v pričakovanju za lepši jutri.