2. septembra so s simbolnim skokom v 1. razred najmlajši na šoli postali prvošolci in prvošolke. Vsak je dobil svojo rutico, v trajen spomin pa smo na PŠ Trnovska vas naredili še fotografijo vsakega prvošolca in prvošolke.

Novopečene učence in starše je najprej pozdravila ravnateljica Urška Jaroš, ki je učencem zaželela uspešno šolsko pot, ponosnim staršem pa veliko potrpljenja in odličnega sodelovanja s šolo.

Po uvodnem nagovoru ravnateljice, je prisotne nagovoril tudi župan občine Trnovska vas g. Alojz Benko, direktorica občinske uprave ga. Meta Majnik Krajnc pa je prvošolce razveselila s sladkim presenečenjem. Na koncu je o varni šolski poti spregovoril še policist g. Robert Rojko.

Nato so se prvošolci z učiteljico podaljšanega bivanja odpravili v jedilnico, kjer so se posladkali in pogasili žejo, nato pa so se veselo poigrali še v šolski telovadnici. Medtem je razredničarka staršem predstavila nekaj osnovnih informacij o delu na šoli, pouku in vsem potrebnem za lažji začetek.

Nato so se prvošolci in prvošolke skupaj s starši odpravili »po svoje«, da so prvi šolski dan naredili še lepši. Vsem novim učencem naše šole želimo veliko poguma, radovednosti in učenosti na njihovem šolskem popotovanju.

Nina Holc