(delavnica ob Tednu otroka na PŠ Trnovska vas)

Z 22 učenci 1.t in 2.t razreda, ki so vključeni v oddelek podaljšanega bivanja OPB 4, smo se v sredo, 9. oktobra 2024 ob 16. uri, zbrali v telovadnici PŠ Trnovska vas na Igrarijah z malo pošastjo Mici, v pričakovanju vragolij naše male nagajivke Mici. Na ta dan smo v času podaljšanega bivanja opazili čudne stvari na šoli in sklepali, da jih je »zakrivila« prav mala pošast Mici.

Že v samem začetku srečanja nas je pošteno zaskrbelo, saj naše Mici ni bilo od nikoder. Glasno smo razmišljali o razlogih, zakaj je še ni. Ugibali smo, da je morda enostavno pozabila na delavnico, da verjetno ne pozna na uro in tako zamuja, morda pa celo ponovno pripravlja kakšno potegavščino in je še ni zaradi tega. Sklenili smo, da se bomo do njenega prihoda igrali nove igre. Najprej smo kot rudniški vlakci Čuhapuhci nabirali in tovorili rudniške zaklade. Sledila je igra Zadeni me, kjer smo se zavezanih oči in v smeri slišanega glasu trudili z žogo zadeti sošolca.

Naenkrat se je pred nami prikazala Mici, ki nas je s svojim zmedenim govorjenjem in smešnim obnašanjem dodobra nasmejala, nato pa nas povabila k težko pričakovanemu  skupnemu igranju. Razložila nam je pravila igre Okameneli, kjer nas je ciljala z žogo, mi pa smo se zadetkom lahko izogibali samo s prepogibanjem v različne smeri, saj smo bili od kolen navzdol okameneli. Potem je Mici za blazine skrila predmet, za katerega nismo vedeli, kaj sploh je. Naročila nam je, da ga poiščemo in ji pridemo po tihem zaupat, kje se skriva. Ko smo vsi opravili nalogo, smo presenečeni ugotovili, da se v rumeni vrečki nahajajo pisani baloni. Ob koncu obiska nam jih je Mici tudi razdelila in nam obljubila, da nas še zagotovo kaj obišče. Med nas smo za nekaj trenutkov povabili tudi go. čistilko Lidijo, ki nas je fotografirala z malo pošastjo Mici, da bomo imeli trajen spomin na naše skupne »igrarije« z njo.

Za konec našega druženja smo se še igrali igro Kipar zida kipe, kjer je kipar ustvarjal prav smešne kipe. Odlično razgibani, razposajeni in dobre volje smo se ob 17.30 uri podali v spremstvu staršev proti domu.

Učenci oddelka podaljšanega bivanja OPB 4 z učiteljico Jolando Zelenko Arnuš