V tednu otroka, natančneje 9. oktobra, smo v prostorih naše zbornice izvedli prvo okroglo mizo. Tema okrogle mize je bila »Kakšno šolo si želim«.

Po dva predstavnika vsakega razreda sta tako predstavljala mnenje, pobude in predloge svojega razreda. Učenci so z ravnateljico ga. Urško Jaroš in mentorico šolske skupnosti Tonjo Zagoršek podelili mnogo idej. Uresničljivih, težje uresničljivih in nekaj takih, ki žal zaradi spoštovanja šolske zakonodaje niso izvedljivi. Ravnateljica si je predloge in pobude skrbno zapisovala, kar pomeni, da bodo pobude in predlogi natančneje analizirani, določene ideje pa uresničene že v tem šolskem letu.

Ker je bila okrogla miza izvedena v zbornici naše šole so tokrat učenci dobili tudi vpogled v prostor, za katerega se mnogokdo vpraša, kaj se v njem sploh odvija in kako izgleda. Da je bila okrogla miza še prijetnejša so učenci za lažji začetek in čim več idej dobili sok in sladko presenečenje.

V tem šolskem letu bomo izvedli še kakšno okroglo mizo, saj je izvedba prve potekala v prijetnem vzdušju in z obilico predlogov naših predstavnikov.